(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Groesbeker bedreigd bij auto wasserette in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK Zaterdagmorgen rond 10.00 uur is een 68 jarige inwoner uit Groesbeek bedreigd bij een autowasserette aan De Ren in Groesbeek.

Het slachtoffer stond zijn auto af te spuiten toen er plotseling nabij de wasserette een scooter stopte, de duo-passagier kwam van de scooter af en ging naar de Groesbeker toe en vroeg hem of hij geld voor hem had. De man vroeg of hij dat nodig had voor de scooter te wassen, waarop hij antwoordde 'nee voor andere dingen'. Daar hou ik mij niet mee op, liet de Groesbeker hem weten en ging verder met zijn auto afspuiten. Plotseling voelde hij een arm om hem heen waarna de dader riep – in gebrekkig Nederlands 'Hé ouwe'. Daarop reageerde de Groesbeker in een reflex de spuit op de dader recht in zijn gezicht. De dader was daardoor uitgeschakeld en zocht met zijn hand voor zijn ogen de scooterrijder op, waarna ze na wat hard roepen vertrokken.

Volgens het slachtoffer – die gelukkig niet bang uitgevallen is – waren de daders naar schatting tussen de 16 – en 17 jaar. "Ik heb geen aangifte bij de politie gedaan, maar wil wel andere mensen waarschuwen dat dergelijke dingen ook in Groesbeek kunnen gebeuren." Rondom de wasserette zijn diverse camera's waarop de daders ongetwijfeld zullen staan.

Uitgelicht

Digitale krant