Logo gemeentenieuwsonline.nl
Digitaal vaardig met hulp van de bieb.
Digitaal vaardig met hulp van de bieb.

De bieb maakt je digisterker

REGIO - Wil je belangrijke zaken als belastingaangifte of een toeslag aanvragen zelf online kunnen doen? De bibliotheken in Malden, Beek-Ubbergen, Groesbeek en Millingen aan de Rijn kunnen je hierbij helpen.

Tijdens de gratis cursus ‘Werken met de digitale overheid’ leer je onder meer hoe je een DigiD moet aanvragen en gebruiken. Ook leer je je weg vinden op allerlei websites van de overheid. Leuke bijkomstigheid: je ontmoet ook nog eens nieuwe mensen!

Kun je al een beetje met de computer overweg en heb je een e-mailadres? Dan is de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ misschien wat voor jou. Tijdens deze ‘Digisterker’ cursus leer je bijvoorbeeld hoe je huur- of zorgtoeslag aanvraagt, je weg vindt op de website van de Belastingdienst of een baan zoekt via internet. Cursist Theo (68): “Ik sta nu niet meer een half uur bij de Belastingdienst in de wacht voor ik iemand aan de telefoon krijg, ik regel het gewoon online.”

Na het volgen van de cursus weet je ook hoe je een afspraak bij de gemeente maakt en de OV-chipkaart gebruikt. Stap voor stap en in kleine groepjes ga je aan de slag. De cursus bestaat uit vijf tot zeven bijeenkomsten.

"Meer informatie of inschrijven voor de cursus ‘Werken met de digitale overheid’? Ga naar de bibliotheek en laat je inschrijven bij de balie. Je kunt je ook (laten) aanmelden via www.obgz.nl/digitaalvaardig. We nemen dan contact met je op. Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start. De dag en startdatum bepaal je samen met de docent en je medecursisten."

Meer berichten