Logo gemeentenieuwsonline.nl
Van links naar rechts: Martin Meijers, Tineke Rietbergen, Elenore Polman en Stefanie Achatz. (foto: Gerie van der Land-Zijderveld)
Van links naar rechts: Martin Meijers, Tineke Rietbergen, Elenore Polman en Stefanie Achatz. (foto: Gerie van der Land-Zijderveld) (Foto: Gerie van der Land-Zijderveld)

Zomeropstelling Kerk aan de Groesbeek sluit af met een concert op zondag 15 september om 16.00 uur Ook tijdens Open Monumenten Weekend

GROESBEEK - Zomeropstelling Kerk aan de Groesbeek sluit af met een concert op zondag 15 september om 16.00 uur. Ook tijdens Open Monumenten Weekend is de kerk open.

Op zaterdag vanaf 11.00 tot 16.00 uur speelt muziekdocente Lisette Cillessen uit Groesbeek piano en verrast zij de Open Monumentendagbezoekers ook met een optreden samen met haar accordeongroep.

Op zondag na de kerkdienst van 10.00 uur is er dwarsfluitmuziek van Ariane Veenstra en orgelmuziek van Marcel Beukeboom tot circa 12.30 uur. Ook blokfluitkwartet Musica Agatha is er weer. Van 13.00 tot 15.00 uur.

Om 16.00 uur start het concert van Tineke Rietbergen en haar muzikale vrienden. Het is dan de zevende keer dat sopraan en zangdocente Tineke Rietbergen uit Mook acte de préseance geeft tijdens de Zomeropenstelling, maar nu in een doorlopend en gevarieerd programma vol romantische muziek. Sommige mensen kennen haar al en weten dat het de moeite waard is om te komen luisteren. Er klinken sololiederen begeleid op de piano door Martin Meijers, het Silva-Trio laat piano, viool en altviool samenklinken, en er is een octet! Het geheel wordt door Tineke luchtig en vrolijk gepresenteerd. Feestje!

De veelal klassieke, maar ook wat lichtklassieke muziek neemt u mee door Europa, en zoveel als kan wordt aangesloten op het thema van dit monumentenweekend: ‘Plekken waar het fijn vertoeven is!’ Eén daarvan is zondermeer de kerk aan de Groesbeek! Laat u verrassen.

De toegang voor het concert is vrij; een financiële bijdrage wordt na afloop erg op prijs gesteld. Na afloop is de Serre open tot 17.45 uur.

Vrijdag 13 september vervalt de zangworkshop. Maar men is van 14.00 tot 16.00 uur welkom bij de concertrepetitie (www.pkn-groesbeek.nl).

Meer berichten