Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vrijwilliger van Actie Thuismus overhandigt eerste nestkast.
Vrijwilliger van Actie Thuismus overhandigt eerste nestkast.

Tiny houses voor huismus

NIJMEGEN - Pelgrimsroute Walk of Wisdom en Vogelwerkgroep Nijmegen en omgeving hebben 43 nestkasten rondgebracht voor de huismus: Actie Thuismus.

De huismus heeft het moeilijk als gevolg van betere dakisolatie, waardoor nestgelegenheid verdwijnt. Nestkasten zijn dus heel belangrijk om deze gezellige kwetteraars in het stadsgezicht (en - geluid!) te houden. De Vogelwerkgroep en de Walk of Wisdom kochten daarom 43 houtbetonnen nestkasten die extra lang meegaan. De 'tiny houses' werden cadeau gedaan aan contacten op de 136 kilometer pelgrimsroute, die ook door Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar loopt en begint en eindigt in Nijmegen.

De nestkasten werden enthousiast ontvangen door de B&Bs de Beverburcht, Panoramaberg en d'n Hoaf in Berg en Dal, boscafé Zweef-inn in Heumen en B&B Mook. Herberg 't Zwaantje in Mook kocht zelfs drie nastkasten bij.

Ook meedoen met Actie Thuismus? Koop een nestkastje bij bijvoorbeeld de Vogelbescherming. Hang de kast in het najaar op, uit de zon, op minimaal drie meter hoogte.

Meer berichten