Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen) (Foto: Bert Roodbeen)

Schutterij Eendracht Ooij heeft weer een koningin

OOIJ - Nadat schutterij Eendracht het een jaar zonder koning(in) heeft moeten doen, daar er geen kandidaten waren voor het koningsschot op de vogel, werd zondag 25 augustus onder tropische temperaturen achter dorpshuis De Sprong weer het jaarlijkse Koningschieten gehouden. Ditmaal waren er gelukkig drie kandidaten die voor het koningschot gingen.

Burgemeester Mark Slinkman loste het eerste schot, gevolgd door pasoor Henk Janssen en Ereleden, hierna hadden enkele schutters de vogel al vleugellam geschoten. De kandidaten Emiel Verstege, Renata de Vos en Christine Peters van de Brink konden hierna aantreden onder de schietmast voor het Koningschot. Het was uiteindelijk Renata de Vos die met het 59e schot de vogel naar beneden haalde, zij zal met haar partner Emiel op kermiszondag 8 september geïnstalleerd worden als het nieuwe Koningspaar voor het komend jaar.

Jeugdkoning werd Rens Daamen, die hiermee Sil Verriet opvolgt. De vendeliers van de schutterij brachten als officiële afsluiting een vendelhulde. Voorafgaand aan het koningschieten werd door de drumfanfare van de schutterij en door muziekvereniging de Ooijse Toekomst een rondgang gemaakt door het dorp, ook de Duitse gasten van ASG Nutterden liepen met hun koningspaar en schutters mee met de rondgang. De Eendracht heeft al jaren een vriendschapsband met de Duitse schutter van ASG Nuterden.

De prijzen van het vogelschieten gingen naar: Kop: Fred Schel, R vleugel: Geert Verriet, L vleugel: Marga Reijnen, Staart: Appie Peters.

Bij de jeugd: R vleugel: Thomas Arnts. L vleugel: Rens Daamen. Staart: Thomas Arnts.

De Jan Reijnen bokaal van het Lepelschieten ging naar Marco Groothuizen. Meer informatie staat op www.inhetlaag.nl.

Meer berichten