Logo gemeentenieuwsonline.nl

Over hoe onze voetafdruk op die ene aarde te verkleinen Duurzame Dorpen Tour in Groesbeek

GROESBEEK - Woensdag 18 september is de Duurzame Dorpen Tour in Groesbeek en zijn we te gast in het Montessori College aan de Spoorlaan 16.

Een mooie plek voor deze avond, omdat sinds kort 418 zonnepanelen op het dak van de school voor de energievoorziening zorgen. Op deze avond vertelt de school kort over zijn ecologische tuin en het project 'Montessori Opgewekt'. De leerlingen van basisschool Adelbrecht Windekind laten met hun milieuproject zien hoe de jeugd bijdraagt aan een meer gezonde aardbol. Want dat is waar deze avond over gaat: wat kan ikzelf doen om mijn eigen voetafdruk op die ene aarde zó klein mogelijk te maken.

Programma

De avond begint met uitleg over de voetprint en hoe we die zó groot hebben gemaakt, dat we twee tot drie aardbollen nodig hebben voor onszelf, en dan hebben we het nog niet over de toekomst van onze kinderen. Manon van Leeuwen vertelt over de zichtbare en de onzichtbare CO2-uitstoot en laat met een onlinetest zien hoe wij deze veroorzaken.

Hierna volgen enkele korte presentaties: De Buurtmarkt uit de Breedeweg met zijn regionale producten 'Altijd in de buurt'; de Horst met BioCatootje en haar workshops 'Vegetarisch koken zonder pakjes en zakjes'; de Stekkenberg met De Weggeefwinkel, net als het RepairCafé en de Kringloopwinkel. Johan van Kesteren vertelt hoe we 'Wijzer met Afval' beter onze grondstoffen kunnen scheiden en wat de Milieustraat doet om zoveel mogelijk te kunnen recyclen. U krijgt informatie over het verduurzamen van de woning én hoe problemen daarbij te voorkomen. Jonne Rijsdijk van de Groenopleiding van Werkenrode/REA College vertelt over het belang van 'weinig Steen en veel Groen' in onze tuin.

Tafelgesprekken

Na de presentaties is er een korte pauze en daarna kunt u aan tafel bij de presentator, met wie u verder in gesprek wilt. U kunt dan mogelijk nog vragen stellen of meer informatie krijgen over het onderwerp dat uw bijzondere belangstelling heeft.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. De inloop is vanaf 19.30 uur met koffie/thee, een informatiemarkt, muziek van Willemz en Janzzen. Medewerkers van de Buurtmarkt verzorgen in de pauze een drankje en bij het naar huis gaan is er voor iedereen een duurzaam presentje. Kortom: u bent van harte welkom op deze leuke en leerzame avond van de Duurzame Dorpen Tour die weer georganiseerd wordt door het DuurzaamheidsCafé Berg en Dal. (Voor contact en meer informatie: samenduurzaambergendal@gmail.com)

Meer berichten