Logo gemeentenieuwsonline.nl
De vernieuwde jeugdafdeling in Bibliotheek Beek-Ubbergen. (foto: Kyra van Hulzen)
De vernieuwde jeugdafdeling in Bibliotheek Beek-Ubbergen. (foto: Kyra van Hulzen) (Foto: Kyra van Hulzen)

Feestelijke opening vernieuwde Bibliotheek Beek-Ubbergen

BEEK - De bieb in Beek-Ubbergen is helemaal vernieuwd. Wethouder Annelies Visser verricht op woensdag 25 september om 14.30 uur de officiële opening. Iedereen is welkom om de feestelijke opening mee te vieren.

De vernieuwde bibliotheek op de begane grond van het Kulturhus in Beek-Ubbergen heeft een frisse, open uitstraling. Aan de ‘leesbar’ kunnen bezoekers met een kopje koffie rustig lezen. Kinderen kunnen lekker struinen in het ‘boekenbos’. Wethouder Annelies Visser opent samen met Bert Hogemans, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Gelderland Zuid, om 14.30 uur de vernieuwde bieb. Kinderen kunnen tussen 14.00 en 16.00 uur capriolen uithalen tijdens een circusworkshop of gekke foto’s maken met een greenscreen. Beide workshops zijn gratis.

Pauline Dircks, programmamaker van Bibliotheek Beek-Ubbergen: “Het is een prachtige plek om onze activiteiten te organiseren, zoals voorleesactiviteiten of de DigiDemo 50+. Vijftigplussers kunnen tijdens deze gratis demonstraties kennismaken met digitale technieken, zoals Virtual Reality.”

De bibliotheek is toegankelijk als het Kulturhus is geopend. Dit betekent dat bibliotheekleden doordeweeks in ieder geval tot 19.00 uur materialen kunnen lenen en weer terugbrengen. Van maandag - woensdag van 13.00 tot 17.00 uur is personeel aanwezig om bezoekers te woord te staan. Dit geldt ook voor de vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Op donderdag van 11.00 tot 15.00 uur wordt de bibliotheek bemand door vrijwilligers. Op zaterdag en zondag is de bieb gesloten. Meer informatie staat op www.obgz.nl/openingstijden.

Meer berichten