Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Trekharmonicacursus

REGIO - Trekharmonicavereniging Woarum Nie (Groesbeek) organiseert op zaterdagmiddag 5 oktober een introductie-cursus. De belangstelling voor de trekharmonica, in de volksmond ook wel trekzak genoemd, neemt gelukkig weer toe.

Een betaalbaar, puur en relatief eenvoudig instrument waarmee je eigenlijk een orkestje onder je arm hebt. Recent voorbeelden zijn ‘Mumford & Sons’ maar er zijn talloze voorbeelden van popliedjes waar een trekharmonica wordt gebruikt. Het misverstand dat er uitsluitend Duitse schlagers mee worden gespeeld (ook leuk trouwens !) is volledig onterecht. Woarum Nie wil vooral jongeren aanspreken en ervoor zorgen dat Groesbeek (en omgeving) weer bekend komt te staan als ‘trekharmonica- en accordeondorp’. Woarum Nie (www.trekharmonica-woarumnie.nl) is een Groesbeekse vereniging die vooral het met plezier spelen wil promoten. Wees gerust; noten lezen is niet per sé nodig. Er is een notatie-systeem ontwikkeld dat ervoor zorgt dat u in korte tijd leert spelen.

Het vindt plaats in het Môks Café, zaterdagmiddag 5 oktober van 14.00 – 17.00 uur. Kosten zijn tien euro. Er zijn meer dan genoeg trekharmonica’s beschikbaar om even te oefenen en daarna bijvoorbeeld een serie vrijblijvende proeflessen te doen. Opgeven via: jansseneelco@gmail.com.

Meer berichten