Logo gemeentenieuwsonline.nl

Gezelschap is heel belangrijk

83-jarige Netty met vrijwilliger maatje Riny. (foto: Anke Jacobs)
83-jarige Netty met vrijwilliger maatje Riny. (foto: Anke Jacobs)

REGIO - Samen is niet alleen. De 83-jarige Netty vertelt...

"Vanaf mijn jeugdjaren ben ik lichamelijk beperkt. Twee jaar thuis op bed gelegen. Later weer anderhalf jaar in de Sint-Maartenkliniek. En dus erg afhankelijk van anderen. Inmiddels zijn de belangrijkste mensen in mijn leven weggevallen. Toen kwam ik vast te zitten, ik kon nergens meer naar toe. Ik ben geen vrager, ik wil niemand tot last zijn."

"Via het Sociaal Team is er contact gelegd met Forte Welzijn en is er een maatje voor mij gevonden. Ik ben er nu zo blij mee. Het betekent heel veel voor mij. Het breekt de week, ik kijk ernaar uit. Het is fijn dat er weer iemand bij me op bezoek komt. We kletsen en lachen wat af en hij brengt mij overal naar toe. Ik kom op plekken in Groesbeek waar ik nog nooit ben geweest. Het gezelschap en het vertrouwen in hem is heel belangrijk. Hij ziet wat ik wel of niet kan."

De campagne ‘Samen is niet alleen’ is ontstaan vanuit een co-creatie (ingezet door Forte Welzijn) van diverse vrijwilligers en organisaties. Het doel is om aandacht te krijgen voor de Week tegen Eenzaamheid: 25 september tot en met 4 oktober. U kunt ook iets bijdragen! Word maatje en bel 085 0406066 voor aanvullende informatie.

Meer berichten