Logo gemeentenieuwsonline.nl
(eigen foto)
(eigen foto)

Hengelsportvereniging De Zeelt pakt Molenkolk aan

MILLINGEN - Hengelsportvereniging De Zeelt uit Millingen aan de Rijn gaat viswater De Molenkolk opnieuw inrichten. Na veel en nuttig overleg met de gemeente Berg en Dal is er een mooi plan ontwikkeld om een combinatie mogelijk te maken tussen de sportvisserij voor alle leeftijden en de bijzondere natuur in en rond de Molenkolk.

In samenwerking met Rowill grondverzet, De Overhaag hovenier en Schekman elektro techniek wordt er half september begonnen met de herinrichting. Het plan omvat grofweg de volgende zaken: uitdiepen van de westoever, aanleggen viskrib voor minder mobiele leden, aanleggen toegangspad met fietsstalling van de CR Waiboerweg, aanleg visbos als schuilplaats voor vissen, nieuwe aanplanting in en rond het water en uitzetten van nieuw visbestand.

Inmiddels is er door de gemeente een ecologisch onderzoek gedaan en heeft de Explosive Clearance Group het water en terrein opgeschoond van munitie en explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Ook is de westoever inmiddels uitgediept.

Tevens zijn wij met de gemeente in gesprek voor een nieuwe huurovereenkomst. Tot op heden mochten er alleen leden ouder dan 64 jaar in De Molenkolk vissen, dit willen we veranderen zodat een ieder met een vergunning van HSV De Zeelt hier mag vissen. Wanneer de inrichting van het water en terrein gereed is zal er in november of december een nieuw visbestand uitgezet gaan worden. Wanneer deze vis zich goed heeft gehuisvest zal eind 2020 de nieuwe roofvis uitgezet gaan worden.

"Ook willen we in samenwerking met Sportvisserij Nederland en de Sint-Martinusschool een compleet verzorgde visdag organiseren waar de kinderen de natuur leren kennen en er aan het water gevist gaat worden. Dit allemaal onder begeleiding van viscoaches en vismeesters. Kortom; als het plan helemaal gereed is hebben we weer een mooi viswater voor alle leeftijden, een mooi stuk natuur en zeker ook een mooie gelegenheid voor de basisschool om hier met de scholieren de natuur in de praktijk te bestuderen. Tijdens de realisatie kan het voorkomen dat er wegens werkzaamheden niet gevist kan worden. Houd hiervoor onze website in de gaten: www.hsvdezeelt.mijnhengelsportvereniging.nl. Voor eventuele vragen of suggesties kunt u altijd contact met ons opnemen via de website of via dezeelt@gmail.com.

Meer berichten