Groesbeekse onderzetters. (foto: Annelies de Bruin fotografie)
Groesbeekse onderzetters. (foto: Annelies de Bruin fotografie) Foto: Annelies de Bruin fotografie

Groesbeek heeft haar eigen onderzetters

Algemeen

GROESBEEK - Gi.j speejt d’r ok nie ien! Ofwel, jij lust graag een borrel. Een typisch Groesbeekse uitspraak. En zo zijn er meer.

Sonja van Duijnhoven, als en richtige Gruusbèkse, heeft onlangs het idee opgevat om een aantal van die quotes vorm te geven in onderzetters. Annelies de Bruin van Annelies de Bruin Fotografie dacht met haar mee, Arjan Bouckaert van Decorama graveerde er de teksten op en zo ontstonden de Groesbeekse onderzetters; in deze eerste uitvoering van bamboe.

De meesten teksten zijn drank gerelateerd, zodat het echt van toepassing is tijdens het borrelen. Plus een aantal is simpelweg niet weg te denken uit het Groesbeeks dialect; Umme!

Er zijn twee verschillende sets van ieder vier onderzetters gemaakt. Deze zijn bij La Touche Magique te koop voor 12,50 euro per set.

Graag biedt Sonja de wijngaarden en de bierbrouwerijen in Groesbeek aan de onderzetters ook te gaan verkopen, aangezien ze echt een aanvulling zijn op de fles wijn of het flesje bier; een mooi cadeau. Of als uitbreiding van een winkelassortiment van andere lokale ondernemers. Voor de vele toeristen die jaarlijks naar Groesbeek komen een leuke souvenir plus uiteraard voor de mensen uit Groesbeek zelf.

(Met dank aan Wilma en Theo Giesbers voor het controleren van de juiste spelling van het Groesbeeks dialect.)

Uitgelicht

Digitale krant