Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek grotendeels in het water gevallen

GROESBEEK – De dertiende editie van de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek die het afgelopen weekend op het Marktterrein werden gehouden zijn grotendeels in het water gevallen.

Zaterdagmiddag ging het enigszins tussen de buien door; toen werden er nog 800 glazen verkocht. Zondag gaf de hele Wijnfeesten een trieste aanblik. De stortbuien zorgden ervoor dat de Groesbekers thuis bleven op enkele tientallen na, die de regen trotseerden. De bezoekers uit den landen die er wel waren, hadden dit gepland zoals een Engelsman die special naar Groesbeek was gekomen voor de Wijnfeesten.

Het afgelopen jaar en de overige voorgaande edities was het dringen geblazen om te genieten van de internationale wijnen. Ook dit jaar waren er wijnen te proeven uit Portugal, Frankrijk, Spanje, Italië, Macedonië, Turkije, Armenië, Bulgarije, Duitsland en uiteraard de Wijnen van de zeven Berg en Dalse wijnboeren. Ook voor de inwendige mens was er voor de bezoekers volop keuze. Enkele bezoekers lieten de wijn voor wat de wijn was en stonden onder een parasol de verrichtingen van Max Verstappen gade te slaan op hun smartphone. Ook wethouder Sylvia Fleuren vond het jammer dat de Nederlandse Bierfeesten in het water zijn gevallen. Er hangt een wolkje boven de dertiende editie van de Wijnfeesten, maar twaalf maal is er geweldig weer geweest dan mag het ook wel een keer wat minder, aldus Sylvia Fleuren. Ondertussen speelde de Amerikaanse band 'Tennessee Rose' gewoon door.

Meer berichten