Logo gemeentenieuwsonline.nl

Groesbeeks Glorie pakt eerste punt

GROESBEEK - Groesbeeks Glorie speelde op zaterdagavond 5 oktober de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020. De tegenstander van deze wedstrijd was de damesselectie van The Flyers uit Wijchen.

Na een slechte start vorig weekend, waren de meiden uit Groesbeek klaar om de eerste punten van het seizoen te pakken.

Het team verwachtte een harde 6-0 verdediging van de dames uit Wijchen. Zowel de Groesbeekse als de Wijchense dames begonnen de wedstrijd sterk. Na de eerste minuten verdedigde Groesbeeks Glorie beter en werd er beter samengewerkt. Hierdoor hadden de dames van The Flyers moeite om ruimte te vinden in de Groesbeekse dekking. Ook de thuisspelende ploeg had moeite om tot scoren te komen. De ruststand was 7-8 in het voordeel van The Flyers.

Na rust kende Groesbeeks Glorie een moeilijke fase. De dames uit Wijchen vonden ruimte in de verdediging via hun linker opbouw speelster. Er werd één op één verdediging ingezet om haar aanval te beheersen. In de slotfase krabbelde Groesbeeks Glorie weer op. Fleur Boonen wist een aantal keer vanaf de 9 meter het doel te vinden, waardoor het scoreverloop gelijk op bleef gaan. De wedstrijd kende een spannende slotfase. Zowel Groesbeeks Glorie als The Flyers hadden kans op het maken van het winnende doelpunt. Echter bleef dit uit. De wedstrijd eindigde in een stand van 18-18.

Groesbeeks Glorie speelt de volgende wedstrijd wederom thuis op zaterdag 12 oktober om 20.00 uur tegen G.H.V. DS1. De dames uit Goirle staan op de eerste plaats in de competitie door twee overwinningen.

Meer berichten