Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bestuurder onthult met bewoners het bouwbord. (foto: Kalorama)
Bestuurder onthult met bewoners het bouwbord. (foto: Kalorama) (Foto: Kalorama)

Kalorama bouwt nieuw

BEEK - Tijdens een feestelijke bijeenkomst is op maandagmiddag 30 september bij Kalorama een groot nieuwbouwproject officieel begonnen. Na een lange periode van voorbereiding wordt gestart met de nieuwbouw van het Centrum voor doofblinden.

Fieke van Deutekom, bestuurder van Kalorama, sprak in haar welkomstwoord van een grote mijlpaal voor Kalorama. “Ik zie het als een nieuw begin. De komende jaren gaan we naar volledige nieuwbouw van álle gebouwen aan de Nieuwe Holleweg in Beek. We zijn ontzettend blij dat het nu zover is. We zijn blij voor onze bewoners, collega’s, familieleden en vrijwilligers. De bewoners van het Centrum voor doofblinden hebben hier lang op gewacht en gaan straks als eerste verhuizen.” De nieuwbouw is begonnen!

Start met twee nieuwe gebouwen
Aan de achterzijde van het terrein boven op de berg verrijzen in de eerste fase twee compleet nieuwe gebouwen. “De bewoners kunnen medio 2021 rechtstreeks van de oudbouw naar hun nieuwe huis verhuizen. De bouwoverlast proberen we voor iedereen tot een minimum te beperken. Het heeft lang geduurd maar er gaat nu echt iets moois komen. De bewoners bereiden zich al voor op de aanstaande verhuizing. Er zijn bewoners die al nieuwe meubels hebben gekocht. Veel bewoners komen regelmatig kijken wat er op het bouwterrein gebeurt”, aldus een enthousiaste Fieke van Deutekom.

Bouwnieuws volgen?
Op de website van Kalorama is het bouwproces te volgen en kan men zich ook aanmelden voor een speciale nieuwsbrief. Zie kalorama.nl/kalorama bouwt nieuw.

Meer berichten