Logo gemeentenieuwsonline.nl
Hans Korsten en Bert Jurgens. (foto: NeetegendeVloedgolf)
Hans Korsten en Bert Jurgens. (foto: NeetegendeVloedgolf) (Foto: NeetegendeVloedgolf)

Lob van Gennep Hans Korsten en Bert Jurgens in gesprek met de politiek Nee tegen de vloedgolf

GENNEP/MOOK - Hans Korsten uit Middelaar en Bert Jurgens uit Ottersum: “Burgerinitiatief Nee tegen de Vloedgolf is krachtig. Houdt het doel voor ogen: géén ‘lob van Gennep’. Geen waterbergingsgebied.”

Burgerinitiatief Nee tegen de Vloedgolf bestaat uit inwoners uit de ‘lob’dorpen. Mensen met kennis en per dag steeds goed ingelezen. Zij volgen de ontwikkelingen op de voet en met respect voor wat de Stuurgroep Lob van Gennep doet. “Maar,” zeggen Korsten en Jurgens vastberaden: “dat betekent niet dat wij het met de stuurgroep eens zijn. Beslist niet!”

Hans en Bert zijn het direct aanspreekpunt van het burgerinitiatief. “Er is een goed team om ons heen.Een denktank met daarin niet de minsten! Facebook, website, promotie en de petitie. Alle posten zijn bemand. Allemaal mensen met hetzelfde doel. En natuurlijk zijn er de honderden, zo niet duizenden inwoners die ook de ‘lob van Gennep’ niet willen, waar wij support van krijgen. Uit alle lagen van de bevolking krijgt het burgerinitiatief steun.”

Komende periode gaat ‘NeetegendeVloedgolf’ in gesprek met de politieke partijen in beide gemeenten. De afspraak met het CDA in Gennep en de PvdA in Mook is al gemaakt. “Onze missie is om alle gekozen volksvertegenwoordigers er bewust van te maken dat zij een verplichting hebben naar hun kiezers. Wij doen een dringend appel op hen om samen met ons het tij te keren en hun kiezers niet in de steek te laten.” (Wordt vervolgd.)

Vragen, tips of opmerkingen? Graag via www.neetegendevloedgolf.nl

Meer berichten