Logo gemeentenieuwsonline.nl
(eigen foto)
(eigen foto)

Creatief met wol, kunst en bloemen'

HEILIG LANDSTICHTING - De dagen worden korter en de herfstvakantie staat alweer voor de deur. Om het seizoen goed af te sluiten worden er in de herfstvakantie voor jong en oud extra activiteiten georganiseerd. Vanaf 28 oktober sluit museumpark Orientalis zijn deuren tot het jaarlijkse Feest van Licht in december.

Bij 'de weg van wol' draait alles om textiel. Van het scheren van een schaap tot een draagbaar kledingstuk. Je leert hier alles over het kaarden, spinnen, weven of vilten van wol. Er zijn demonstraties handspinnen, weven en naaldbinden en daarnaast kun je je eigen armband maken. 'De weg van wol' is te bezoeken op 12, 16, 18, 19, 23, 25, 26 en 27 oktober. Op zaterdagen van 12.00 tot 17.00 uur en op doordeweekse dagen van 12.30 tot 15.30 uur.

De creatieveling die graag de handen uit de mouwen steekt, kan zich uitleven bij één van de kunstworkshops, georganiseerd door Stichting Kunst van het Samenleven (KUS). KUS wil er aan bijdragen dat mensen en groepen met allerlei achtergronden elkaar ontmoeten en gebruikt hierbij kunst: beeldend, dichters en muzikanten. Op vrijdag 13 en 20 oktober geeft KUS van 12.00 tot 16.00 uur twee workshops in Orientalis. Tijdens de workshops 'Samenleven!' kunnen kinderen een masker maken die ze mee naar huis mogen nemen. Volwassenen kunnen hun schilder -, teken –of schrijfkunsten tot uiting brengen tijdens de workshop 'Help, we leven samen!'. Deelname aan de workshops is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariët Mensink via stichtingkus@gmail.com of 06 18194393.

Vanwege de grote belangstelling zullen er ook weer workshops 'maak een lieveling' plaatsvinden. Lievelingen zijn keramische bloemen die worden gemaakt om iemand te bedanken, gedenken, als blijk van liefde of om iemand een hart onder de riem te steken. Alle lievelingen die in Orientalis worden gemaakt, worden geplant in de Lievelingentuin in het park. De workshops worden begeleid door kunstenares Daantje Kip en zijn op woensdag 16 oktober van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag 18 oktober van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten