Logo gemeentenieuwsonline.nl

Museumpark Oriëntalis: vallen en opstaan

MOLENHOEK - Donderdag 24 oktober houdt de stichting Culturele Activiteiten Molenhoek een lezing over Museumpark Oriëntalis met de titel 'Vallen en Opstaan'.

Museum Oriëntalis kent een roerige geschiedenis. Naam en opzet zijn diverse malen veranderd. Momenteel heet het 'Museum Oriëntalis Heilig Landstichting'. Het is opgericht in 1911 door de katholieke priester Arnold Suys als rooms-katholiek devotiepark en pelgrimsoord voor gelovigen die niet in staat waren naar het beloofde land te gaan.

De laatste decennia worstelde het park met grote financiële en ook inhoudelijke problemen. Daarom is er een opmerkelijke koerswijziging nodig gebleken en sindsdien richt het museumpark zich niet langer op één godsdienst, maar ook op de drie belangrijkste monotheïstische godsdiensten.

De lezing wordt gegeven op donderdag 24 oktober om 20.00 uur precies door Erna van de Ven, directeur van het Museum Oriëntalis sinds 1 januari 2014. De lezing is in gemeenschapshuis De Wieken aan de Esdoornlaan 5 in Molenhoek. Entree: 6 euro; Vrienden van CAM 3 euro; inclusief kop koffie of thee.

Meer berichten