Logo gemeentenieuwsonline.nl
Honingzwammen. (foto: Natuurmonumenten)
Honingzwammen. (foto: Natuurmonumenten)

Op zoek naar paddestoelen in Heumensoord

HEUMEN - In de herfst schieten ze als paddestoelen uit de grond! De herfst is bij uitstek het jaargetijde dat paddestoelen in groten getale te vinden zijn. En zeker na een regenbui schieten ze letterlijk de grond uit. Ga met de boswachter op 19 oktober in Heumensoord op zoek naar de mooiste exemplaren.

In Heumensoord zijn wel meer dan 50 verschillende soorten paddestoelen vinden. Van eekhoorntjesbrood en heksenboleten tot het rode koolzwammetje met de kleur van rode kool. De grote stinkzwam stinkt zo erg dat je de lucht niet snel zult vergeten. En natuurlijk hopen we op de vliegenzwam die je met zijn rode hoed en witte stippen meteen weer in sprookjes doet geloven. Tip: Neem een zakspiegeltje mee om onder de hoed te kijken van een paddestoel.

Tijdens deze middag op 19 oktober word je om 14.00 uur welkom geheten op de parkeerplaats aan de Beukenlaan aan de kant van Nijmegen. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De middag duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal 20 personen mee. Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Wil je ook mee? Meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen en dan doorklikken op agenda. Deelname kost 4 euro per persoon. Niet-leden betalen 7 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

Meer berichten