Logo gemeentenieuwsonline.nl

Jubileum Kiste Trui Wandeltocht Middelaar

Helbeek Plasmolen
Helbeek Plasmolen (Foto: wim janssen)

MIDDELAAR - Zondag 27 oktober vindt de tiende editie plaats van de Kiste Trui Wandeltocht. De vijf bepijlde wandelroutes gaan rond de Mookerheide, de Jansberg in Plasmolen en over de struinpaden in natuurgebied de Gebrande Kamp in Milsbeek.

Door de prima organisatie en de mooie bosrijke herfstomgeving is de Kiste Trui Wandeltocht uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd wandelevenement. Jaarlijks nemen rond vijfhonderd wandelaars deel. Zij hoeven geen wandelkilometers te maken in aanloop naar de Vierdaagse maar komen naar Middelaar om te genieten van de unieke wandelomgeving. Geauthoriseerde verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek bij risicovolle wegen. In verband met afsluiting van de brug Witteweg zijn sommige routes aan het einde iets aangepast.

Start en finish vinden plaats in MFC De Koppel, Dorpsstraat 45 in Middelaar. De rustplaatsen zijn bij Herberg ’t Zwaantje in Mook en restaurant De Plasmolensehof en de Pannekoekenbakker in Plasmolen. De starttijden zijn: route 25 km (De Slag op de Mookerheide) tussen 08.00-10.00 uur, route 20 km ( Mookerheide, Jansberg, De Diepen, De Gebrande Kamp) tussen 08.00-11.00 uur, route 15 km (Mookerheide, Zevendal) tussen 08.00-11.00 uur, route 10 km (Helling Jan de Pad, Zevendal) tussen 08.00-12.00 uur en route 5 km tussen 08.00-13.00 uur.

Blaaskapel De Everlanders uit Middelaar geeft ook acte de présence en zal de jubileumtocht muzikaal opluisteren bij startbureau De Koppel. En natuurlijk kunnen kinderen (en grootouders) ook dit jaar weer grabbelen in de Grabbelkist van Trui.

Meer berichten