(foto: Theo Kersten)
(foto: Theo Kersten)

Drukte op laatste rommelmarkt fanfare Wilhelmina

Algemeen

GROESBEEK – Zondag 13 oktober was de laatste rommelmarkt van de Groesbeekse fanfare Wilhelmina in een van de kippenschuren bij wijngaard De Plack aan de Hogewaldseweg in Groesbeek.

De fanfare heeft in de afgelopen vijftig jaar de kas van de fanfare weten te spekken maar de vrijwilligers –vele honderden in de afgelopen jaren– kregen het niet voor niets. Omdat bij de opslagplaats van Gerrit Poelen aan de Cranenburgsestraat woningen worden gebouwd moesten ze daar verkassen, waar ze vele jaren met veel plezier ontvangen zijn geweest, aldus Miel Franssen voorzitter van de fanfare.

Daarnaast moest de kippenschuur weer in gebruik genomen worden en konden ze er geen rommelmarkten meer houden. In de afgelopen jaren is de rommelmarkt op diverse plaatsen geweest, het begon met een Luikse Markt tevens kunstmarkt in het clubgebouw, de oude lts aan de Kloosterstraat, een van de loodsen van Hofei aan de Cranenburgsestraat en nu al enkele jaren in een van de kippenschuren bij wijngaard De Plack. Het is jammer dat het nu afgelopen is, ook nu gezien de enorme drukte. Ook nu liepen de honderden belangstellenden langs de opgestelde oude spullen. Er waren maar weinig mensen die zonder iets te kopen naar huis toe gingen. "We zullen nu andere activiteiten moeten gaan ontplooien om extra inkomsten voor de fanfare te genereren", aldus Franssen.

Uitgelicht

Digitale krant