Logo gemeentenieuwsonline.nl

Burendag op het Montessori College Groesbeek en Werkenrode School

Foto:

GROESBEEK - Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Vierdejaars-leerlingen van het Montessori College die deze periode het keuzevak gastheerschap of het keuzevak bakkerij volgen, hebben samen met hun docenten het initiatief genomen om burendag op vrijdag 27 september te vieren.

Er was een uitnodiging gemaakt door de leerlingen. Daarop reageerden de omwonenden van onze school enthousiast. En toen het zover was op 27 september kwamen er nog meer gasten dan wij hadden verwacht. Ze werden ontvangen in een gezellig aangekleed lokaal en getrakteerd op een lekker kopje koffie/thee met daarbij een lekkernij gebakken in onze bakkerij door de leerlingen. Ook leerlingen van Werkenrode School deden mee met de burendag: enkele leerlingen gaven een presentatie. Daarna ontstond een gemoedelijk gesprek over de opstoppingen die ontstaan door de taxibusjes en dergelijke. Goed dat omwonenden weten waar leerlingen van Werkenrode School mee te maken krijgen om op school te kunnen komen.

Na de presentatie werden de buren door groepjes leerlingen rondgeleid door de school. Eén van de buurvrouwen tegen Yvon van Oyen de docent die het begeleidde: "We kregen enthousiaste en uitgebreide uitleg." Het doel van burendag is dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten. Wij hopen hier als school midden in het dorp Groesbeek op deze manier een bijdrage aan te leveren.

Meer berichten