(eigen foto)
(eigen foto)

Film over Japan in De Mallemolen Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Samen met de filmmaker Jan Driessen wordt een rondreis gemaakt door Japan, waar we starten in Tokio en bezoeken vervolgens de steden Kamakura, Matsumoto, Takayama, Kyoto, Osaka, Hiroshima en Nagasaki.

We gaan naar Ginsa het centrum van Tokio, vervolgens naar de vismarkt, een van de grootste vismarkten ter wereld. In Takayama zien er een optocht met praalwagens, als dankfeest voor de rijstoogst. Daarna gaan we naar een Boeddhistisch centrum daar staat de tempel van 'duizend lantaarns', waar er altijd één brandt. Hier is een begraafplaats met 200.000 graven voor Japanse piloten die in de oorlog zijn omgekomen. Vervolgens bezoeken we Kyoto, ze was eeuwen lang de hoofdstad van Japan. Ze is nu nog een historisch en cultureel centrum van beschaving.

De stad is ook bekend door Geiha's. Hier staan prachtige Tempels in ook een befaamd treinstation een ontwerp van architect Professor Hiroshi Hara. Hij behoort tot de tien beste architecten ter wereld. We bezoeken de steden Hiroshima en Nagasaki die in de tweede Wereldoorlog door atoombommen zijn verwoest, nu zijn de steden weer herbouwd. Bijzonder is het eilandje Miyajima waar een tempel staat met heilige relikwieën, hier staat een poort, die 800 jaar oud is. Tenslotte gaan we naar Decima waar Nederlanders 200 jaar lang met slechts twaalf man een handelspost hebben gerund. De pakhuizen getuigen nog hiervan. Vooraf eerst een film over Kalimantan, voorheen Borneo. De films zijn te zien zondagmorgen 20 oktober om 11.00 uur in De Mallemolen. De entree is twee euro, inclusief koffie of thee.

Uitgelicht

Digitale krant