Logo gemeentenieuwsonline.nl

Politica's op de preekstoel

GROESBEEK - De protestantse gemeente van Groesbeek heeft drie politica’s: raadslid Lesley Albers en de wethouders Sylvia Fleuren en Irma van de Scheur bereid gevonden op zondagmiddag 3 november een lekenpreek te houden in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht.

Dit jaar wordt gevierd hoe vrouwen in 1919 eindelijk – na een lange strijd door moedige vrouwen - het recht kregen te stemmen. Dit stemrecht viert Berg en Dal met een inspirerende en vrolijke middag in de kerk. De politica’s vertellen hoe zij de politiek ervaren en wie voor hen voorbeelden zijn geweest. Het worden persoonlijke verhalen, zonder partijpolitiek.

Een gelegenheidskoortje bestaande uit raadsleden onder leiding van raadslid Wim Bakker zal tussen de preken zingen. De middag begint om 15.00 uur en aan het eind zal rond 16.30 uur de jury – bestaande uit Ria Hopman, Tineke Lodders- Elfferich en Erna van de Ven - bekendmaken welke preek zij het meest inspirerend heeft gevonden. Ook het publiek mag zijn stem uitbrengen.

Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de Serre en kan er getoost worden op 100 jaar kiesrecht voor iedere Nederlander. Allen zijn welkom. Toegang is vrij.

Meer berichten