Logo gemeentenieuwsonline.nl

Slagwerkgroep Ons Genoegen op concours

MILLINGEN - De Slagwerkgroep van fanfarekorps Ons Genoegen werkt momenteel hard aan de voorbereidingen op haar concoursdeelname op zaterdag 9 november in theater De Tamboer te Hoogeveen. Zo neemt de slagwerkgroep in aanloop naar het concours deel aan een beoordelingsfestival. Op zaterdag 26 oktober brengen ze hun concoursprogramma ten gehore tijdens de Sla Je Slag Cup in Klarenbeek.

De slagwerkgroep bestaat uit 15 enthousiaste muzikanten en speelt onder leiding van Albert van der Heide de werken, A Drop of Golden Sun, South African Sceneries en Holy Wood. Met dit programma wordt de veelzijdigheid van de groep onderstreept. Behalve muzikaal uitdagend is het concours ook logistiek een uitdaging. Voor het optreden zijn veel verschillende percussie instrumenten nodig. Naast de deelnemende slagwerkers rijd er een ook een volle vrachtwagen mee met instrumentarium. Variërend van meerdere marimba’s en verschillende soorten trommels, tot pauken en speciale effectinstrumenten. Tijdens het concours komt de groep uit in de 2e divisie.

Op vrijdagavond 8 november zal om 19.30 uur de generale repetitie plaatsvinden in het verenigingsgebouw aan het Ons Genoegenpad 4. Voor de belangstellenden is dit een ‘open’ en vrij toegankelijke repetitie om de slagwerkers aan het werk te zien.

Meer berichten