Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Hans van der Wiel)
(foto: Hans van der Wiel) (Foto: Hans van der Wiel)

Presentatie Millings Jaarboek

MILLINGEN - Dit jaar staat het extra dikke Millings Jaarboek 2019 weer bomvol met boeiende verhalen. In één van de verhalen schrijft Bas Verhoeven over de TBC uitbraak in Millingen, dit jaar precies 60 jaar geleden. Hans van der Wiel schrijft over ‘Operation Veritable’ waarbij op 8 februari 1945 verschillende regimenten van de derde Canadese Infanterie Divisie vanaf de lijn Erlecom-Wyler richting het oosten trokken.

Op foto stappen de soldaten bij het Hollandsch-Duitsch gemaal op ‘Buffalo’s’ om een dag later Millingen te bereiken. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele boeiende verhalen in de 2019 editie. Op zaterdag 30 november zal het boek om 15.00 uur worden gepresenteerd in koffie- en eethuis De Gelderse Poort. Direct na de presentatie is het Millings Jaarboek daar te koop voor 17,50 euro. Daarna is het boek - zolang de voorraad strekt - voor dezelfde prijs verkrijgbaar bij Primera, Multimate en Hebbes in Millingen aan de Rijn.

Ook dit jaar is het weer mogelijk om na afloop van de presentatie deel te nemen aan het driegangenbuffet dat Erica en Willy serveren. Het buffet gaat door als minimaal 25 personen hieraan deelnemen. De kosten bedragen 17,50 euro per persoon en dienen ter plekke voldaan te worden. U kunt zich aanmelden voor het buffet door vóór 25 november een mail te sturen naar: info@millingsjaarboek.nl.

Meer berichten