Logo gemeentenieuwsonline.nl
Mookerheide. (foto: Bob Luijks/Natuurportret)
Mookerheide. (foto: Bob Luijks/Natuurportret) (Foto: Bob Luijks/Natuurportret)

Geologische wandeling over de Mookerheide

MOOK - De voorlaatste ijstijd, ongeveer 160.000 jaar geleden, zorgde ervoor dat het landschap op de Mookerheide compleet veranderde. Wat zien we hier nog van? Natuurmonumenten organiseert samen met Vereniging Geopaden Stuwwal op 10 november een boeiende excursie over het ontstaan van de stuwwal.

De Mookerheide was ooit een heel groot heidegebied, gelegen op de stuwwallen tussen Nijmegen en Mook. De stuwwal werd door voortstuwende gletsjers gecreëerd, als een oprollend tapijt, heuvels en dalen van zand, grind en keien. Toen het warmer werd en het ijs verdween, bleef de heuvel achter in het landschap. Het landschap veranderde nadien voortdurend, wan ook de mens heeft in de laatste eeuwen zijn sporen nagelaten. Daardoor kun je nu genieten van bloeiende heidevelden, bossen en prachtige uitzicht. Loop mee door de poelzandvlaktes en de droogdalen. Zorg wel dat je goed ter been bent want het gebied is heuvelachtig.


Tijdens deze ochtend op 10 november word je om 14.00 uur welkom geheten op de parkeerplaats van Natuurmonumenten op de kruising van de Papenbergseweg en de Hendrik van Nassaulaan in Mook. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. Daarna ga je op pad met de excursie-boswachters. De middag duurt tot 16.00 uur. Er kunnen maximaal vijftien personen mee. De kosten zijn voor leden van Natuurmonumenten 3,- en voor niet-leden 5,- euro. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk! Dat kan via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide en dan doorklikken naar agenda.

Meer berichten