Logo gemeentenieuwsonline.nl
Groepsfoto FWN. (foto: Kees Pouwels)
Groepsfoto FWN. (foto: Kees Pouwels)

Concert met twee Wilhelmina's

NEDERASSELT - Fanfare Wilhelmina organiseert zaterdag 26 oktober een uitwisselingsconcert in Ons Huis in Nederasselt, met als gastvereniging haar naamgenoot fanfare Wilhelmina uit Groesbeek.

De twee verenigingen kennen elkaar doordat er een familieband is tussen muzikanten. Bij Wilhelmina uit Groesbeek is Miel Fransen de voorzitter en bij Wilhelmina uit Nederasselt speelt zijn broer Willy de Es-bas, zelfs twee kleinkinderen van Willy spelen mee; Lars op bügel en Britt op trompet. Er zijn nog meer familiebanden: Wim en Toos Toonen spelen in Nederasselt en hun dochter en kleindochter Marijke en Lieke maken muziek in Groesbeek.

Fanfare Wilhelmina uit Nederasselt staat onder leiding dirigent Jos de Kleijn en hij weet zijn muzikanten elke keer weer te motiveren om een goed stuk muziek neer te zetten. Voor het aankomende concert een hele uitdaging, want er zijn zes jonge muzikanten in het orkest ingestroomd. Zij hebben hun debuut en hebben hiervoor ijverig gerepeteerd. Voor het publiek wordt het een afwisselende avond, want op het programma staan mooie concertwerken, zoals 'Cambridgeshire Impressions'. Wilhelmina uit Groesbeek, onder leiding van Louis van de Waarsenburg zal de passo double 'La Alhambra' uit gaan voeren en natuurlijk een aantal arrangementen door Louis zelf bewerkt.

Het concert zal om 20.30 uur aanvangen en de zaal is open vanaf 20.00 uur. Na afloop van het concert is er een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje. Iedereen is welkom op deze muzikale avond, waarbij de toegang gratis is.

Meer berichten