Logo gemeentenieuwsonline.nl
Deelnemer aan de eerste editie van Zeven voor Leven. (foto: Abigael de Vries)
Deelnemer aan de eerste editie van Zeven voor Leven. (foto: Abigael de Vries) (Foto: Abigael de Vries)

Ex-prof Bram Tankink ambassadeur van Zeven voor Leven

GROESBEEK - Bram Tankink heeft zich als ambassadeur verbonden aan fietsevenement Zeven voor Leven. De voormalig coureur voelt zich erg betrokken en heeft laten weten mee te fietsen met de tweede editie op 17 mei.

Tijdens Zeven voor Leven zamelen deelnemers geld in voor de stichting Kanker Zien. Deze stichting zet zich in voor het eerder en gerichter behandelen van tumoren. Hiermee wordt de kans op overleven vergroot en verbeterd ook de kwaliteit van leven na de behandeling. “Net als heel veel anderen weet ik wat de diagnostisering van kanker inhoudt en daarom is het zo belangrijk om kanker eerder te zien. En daar staat deze stichting voor”, aldus Bram Tankink.

Ook is Tankink erg gecharmeerd van het feit dat de uitdaging in Nederland plaatsvindt. Men hoeft dus niet duizend kilometer in de auto te zitten om een zwaar parcours te fietsen. De renner is ook onder de indruk van de hoogteverschillen: “Fiets je zeven keer de ronde van circa 20 km dan zit je op meer dan 2000 hoogtemeters. En dat in Nederland.”

Voor wie fiets jij?

Met onder andere een bezinningsavond voorafgaand aan de fietsuitdaging probeert stichting Zeven voor Leven de deelnemers genoeg ruimte te bieden om stil te staan bij hun persoonlijke reden om mee te doen. Bram Tankink is bij deze avond ook zeker aanwezig, ook hij haalt zijn motivatie om mee te doen uit belangrijke personen in zijn leven die de ziekte hebben overwonnen of helaas niet hebben kunnen overleven. Hij sluit de bekendmaking van zijn ambassadeursschap dan ook af met de vraag: voor wie fiets jij?

Meer berichten