Logo gemeentenieuwsonline.nl

Literair programma met muziek van Marieke van Ruitenbeek In kulturhus van Leuth: Winterbloei

Marieke van Ruitenbeek
Marieke van Ruitenbeek (Foto: Marieke van Ruitenbeek)

LEUTH - Bibliotheek Leuth organiseert op zondagmiddag 17 november in samenwerking met het kulturhus het programma Winterbloei. Tijdens deze middag zullen teksten van Jan Wolkers worden voorgedragen, afgewisseld met muziek van Marieke van Ruitenbeek. Het programma sluit aan bij de bibliotheekcampagne Nederland Leest, die dit jaar in het teken staat van Jan Wolkers en duurzaamheid.

Tijdens het programma in het kulturhus van Leuth wordt een selectie van de teksten uit Winterbloei van Jan Wolkers voorgelezen. Dit wordt afgewisseld met een muzikaal optreden van Marieke van Ruitenbeek, zangeres uit Beek, die in deze streek al lang geen onbekende meer is. Marieke begeleidt zichzelf op piano. De deuren gaan op 17 november om 14.00 uur open. Bezoekers worden ontvangen met een kop koffie of thee en een heerlijk stuk taart naar keuze. Om 14.30 uur begint het programma dat bestaat uit interviews, teksten en muziek en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Iedereen krijgt een gratis exemplaar van Winterbloei mee naar huis.

Aanmelden

De organisatie wil graag weten op hoeveel gasten zij kan rekenen. Daarom graag aanmelden vóór 13 november door een mailtje te sturen naar leuth@obgz.nl. of telefonisch 06 18514735. De entree van vijf euro kan bij binnenkomst worden voldaan; dit is inclusief koffie/thee en taart. Zonder aanmelding is de entree op zondagmiddag 7,50 euro.

(Dit programma komt in de plaats van Boek&Buffet dat gepland stond voor 19 november in Leuth.)

Meer berichten