Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

De winnaars van Preek van De Leek

GROESBEEK – Zondagmiddag vond in de protestantse historische Kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek de Preek Van De Week 2019 plaats.

Het onderwerp van de Preek Van De Week was '100 jaar Vrouwenkiesrecht' waarvoor waren uitgenodigd raadslid Lesley Albers (PvdA), wethouder Sylvia Fleuren (CDA) en wethouder Irma van de Scheur (GVP). De 140 gasten werden welkom geheten door da. Janneke Ruijs die de juryleden van de middag voorstelde: Ria Hopman, Tinneke Lodders-Elfferich en Erna van de Ven. Janneke Ruijs wenste het drietal veel succes.

Tussen het raadslid en de wethouders door zongen enkele raadsleden onder leiding van Wim Bakker te weten Hennie Eikholt (GVP) en Rob Verheijen (CDA) of hun leven er vanaf hing. De drie predikers die vanaf de kansel hun verhaal vertelden kregen allen de handen van de aanwezigen op elkaar. Op het eind van de middag maakte de jury de uitslag bekend. Voor haar kwam het verhaal van Lesley Albers als beste uit de bus, terwijl het 140-tal tellend publiek er anders overdacht, dat koos wethouder Irma van de Scheur met het beste verhaal.

Meer berichten