Logo gemeentenieuwsonline.nl
Pressenda strijktrio
Pressenda strijktrio (Foto: Marit Nuyten)

Klassiek uit ruim twee eeuwen muziek: viool, alt-viool en cello Cacrades concert: Pressenda Strijktrio Flaneren met Klassiek

KEKERDOM - Weet u klassieke muziek te waarderen maar wilt u er stiekem meer van weten? In een sfeervolle omgeving laten wij u genieten van een toegankelijk klassiek repertoire. De muziekstukken worden geïntroduceerd waarmee u niet alleen geniet van het spel van drie professionele muzikanten maar ook het werk van bekende componisten gaat herkennen.

Pressenda strijktrio bestaat uit Noemi Bodden op de viool, Maartje van Rheeden op de altviool en Thamar Bodden op de cello.De musici kennen elkaar vanuit een gemeenschappelijk muzikaal verleden zoals het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Europees Jeugdorkest en het Rotterdams Kamer Orkest. De naam Pressenda verwijst naar een Italiaanse vioolbouwer uit de 19e eeuw, waarvan een lid van het trio een instrument bespeelt.
Flaneren met Klassiek uit meer dan twee eeuwen muziek duidt op het gegeven dat het een programma is dat niet expliciet voor de concertzalen gecomponeerd werd, maar ook voor andere openbare publiekslocaties zoals wandelpromenades, park kiosken en andere ontmoetingsplaatsen... net zoals nu in ons kerkje van Kekerdom. Met de koude feestmaand voor de deur zorgen wij voor warme drankjes op het knusse pleintje.

Tickets zijn nu nog verkrijgbaar voor 15, daarna 17,50 euro via kekerdomsekerk.nl of aan de deur (indien niet uitverkocht). De prijzen zijn exclusief een euro servicekosten. Dit tweede concert uit de Cacrades Concertreeks is op zaterdag 23 november om 20.00 uur in het Kekerdomse Kerkje.

Meer berichten