Logo gemeentenieuwsonline.nl

Feestelijke jubileummis

MILLINGEN - Zondag 17 november wordt de H. Mis muzikaal opgeluisterd door twee jubilerende verenigingen uit Millingen aan de Rijn.

Fanfare Sint Cecilia bestaat 100 jaar en Zangvereniging Vivace 50 jaar. Eigenlijk is het drie keer feest, want in november vieren we eveneens de naamdag van de beschermheilige van muziek: Sint-Cecilia. Daarom kunt u opnieuw genieten van de Missa Sancta Cecilia, gecomponeerd door Jacob de Haan. De wereldpremière daarvan vond in 2014 plaats in Millingen aan de Rijn, uitgevoerd door fanfare Sint-Cecilia en Vivace. Ook deze zondag zal een ensemble van St. Cecilia samen met het koor de mis uitvoeren.

Daarnaast speelt het ensemble van Sint Cecilia, onder leiding van dirigent Dick Bolt, meerdere muziekstukken, waaronder Jupiter Hymn van Gustav Holst. Vivace, onder leiding van dirigent Frans Coerwinkel, vertolkt naast de Missa Sancta Cecilia, onder andere het Ave Verum van Mozart. Wouter Broens begeleidt het koor op piano en orgel. Een prachtig begin van de zondag! Iedereen is welkom in de parochiekerk in Millingen aan de Rijn. De mis begint om 11.00 uur.

Meer berichten