Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vermiljoenhoutzwam in het Kraaiendal. (foto: Lieke Vullings)
Vermiljoenhoutzwam in het Kraaiendal. (foto: Lieke Vullings)

Herfst is geur en kleur

MALDEN - Zondag 17 november zal de laatste publieksexcursie van Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) in het jaar 2019 plaatsvinden. We gaan dan wandelen in het Kraaiendal, een prachtig bosgebied in de buurt van het Maldense Zweefvliegveld.

De start is om 14.00 uur op het parkeerterrein tussen spoorlijn en boscafé Zweef-Inn, Groesbeekseweg 55a in Malden. Het einde zal even na 16.00 uur zijn. Deelname aan deze wandeling is gratis. Paddenstoelen en herfstkleuren zorgen doorgaans voor een feestelijk bos, ook in de 1e helft van november. Maar of het na zo’n langdurige en warme zomer ook zo zal gaan, dat weet je vooraf niet. Lekker spannend: zullen er nog wel blaadjes aan de bomen zitten?

Hoe dan ook er is altijd iets te zien, daar zorgt de natuur wel voor. Het Kraaiendal is een 'koel bos' en dat vergroot de kans op paddenstoelen. Het Kraaiendal is ook een ouder wordend bos, er zullen dus zeker allerlei houtzwammen zijn. Omdat het Kraaiendal een bos is met nogal wat hoogteverschil is goed schoeisel aan te bevelen.

Voor meer informatie: Lieke Vullings, 024 3778885 of www.wmg-groesbeek.nl.

Meer berichten