Boys uit Groesbeek en Beuningen delen punten

BREEDEWEG - Nummer tien en elf van de ranglijst, Groesbeekse en Beuningse Boys, hebben afgelopen zondag de punten gezamenlijk verdeeld. In een gelijkopgaande wedstrijd hielden beide teams één punt over aan het 1-1 gelijkspel. Door het resultaat blijven beide teams aan de staart van de middenmoot hangen.

De gasten uit Beuningen begonnen overtuigend aan de wedstrijd. Na enkele minuten eindigde een aanval in het zijnet, even later stond de 0-1 al op het scorebord. Spits Glenn Muller kopte een voorzet bekeken binnen. Daarna trok het team van trainer Bas Hendriks geleidelijk de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Eerst was Devin Jacobs dicht bij een treffer maar zag zijn schot tot corner verwerkt worden. Nog voor rust kwam de geel-zwarte formatie op gelijke hoogte door een treffer van verdediger Hank Jansen. Hij plaatste een afgeslagen bal nauwkeurig over de keeper in de bovenhoek.

Na rust golfde het spel snel op en neer. Er werden veel persoonlijke duels uitgevochten in dit sportieve treffen. De Boys uit Beuningen namen in de tweede helft het heft weer in handen. Het was aan de goed keepende Mike Verriet te danken dat de thuisploeg niet opnieuw op achterstand kwam. Met spectaculaire reddingen wist hij zijn doel schoon te houden. Groesbeekse Boys was met enkele uitbraken gevaarlijk. De inzet van Gijs Giebels verdween via een verdediger naast en Sander de Bruin miste vanuit een voorzet.

Zondag 17 november is Groesbeekse Boys vrij. De week erop, zondag 24 november, gaat het team op bezoek bij Trekvogels. Deze wedstrijd tegen de nummer drie begint in Nijmegen om 14.30 uur.