Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Landgoed De Lage Lier krijgt definitief vorm

MOLENHOEK - Op zaterdag 2 november onthulde wethouder Geert-Jan Wienhoven symbolisch de eerste steen van landgoed De Lage Lier in Molenhoek.

De onthulling van de eerste steen in de vorm van een ‘toegangssteen’ benadrukt de toegankelijkheid van het landgoed voor natuurliefhebbers. Voor toekomstige bewoners markeert het ook een mijlpaal nu er gestart is met de bouw van het woonensemble. Ruim acht jaar geleden werd in de structuurvisie van het Lierdal gekozen voor een landgoed-concept. Wethouder Van Wienhoven benadrukte in zijn speech hoe blij hij met deze oplossing was en is omdat daarmee de groene waarden van het gebied behouden zijn gebleven.

Op deze herfstige dag ervaren vijftig genodigden hoe de landschappelijke kwaliteit inmiddels sterk is verbeterd en zien het belang van langdurige samenwerking. Zo zag architect Schreurs vanaf het begin hoe het woonensemble en het landschap optimaal met elkaar konden worden verbonden. De Gemeente M&M heeft het project door de officiële procedures heen geloodst. En aannemer BCP is met volharding met de initiatiefnemers mee blijven wandelen en nu volop met de bouw bezig.

En zo was er dan eindelijk het moment waarop wethouder Van Wienhoven de toegangssteen onthulde. Waarna de jongste aanstaande bewoner van het landgoed de eer toeviel om als onderdeel van alle reeds voltooide inrichtingsmaatregelen, een Sequoiaboom te planten die het hoogste punt van het landgoed markeert.

De toegangssteen is een mijlpaal in het verhaal van de wording van landgoed De Lage Lier. Hij markeert de toekomst: zorg voor de natuur, zorg voor het milieu en zorg voor elkaar.

Meer berichten