Prins Peter d'n Urste
Prins Peter d'n Urste Foto: Eric Duijghuisen

Prins Peter d'n Urste nieuwe prins bij De Strandjutters

Algemeen

OVERASSELT - In juttersresidentie zaal De Zon is op zaterdag 9 november Prins Peter d’n Urste gelanceerd als de nieuwe heerser van carnavalsvereniging De Strandjutters.

De avond begon met het afscheid van drie raadsleden. Na een ruim twintig jaar actief in de Raad van Elf namen Stijn Renkens, Jean – Pierre Janssen en Sander Gerrits afscheid. Ze maken de overstap naar de Senaat van de vereniging. Aansluitend werd er stil gestaan bij het aftreden van President Vincent die is opgevolgd door Niels de Wildt.

In een treffende speech nam vervolgens Prins Stefan op gepaste wijze afscheid van zijn periode als heerser van De Strandjutters. Want de volle zaal was deze avond maar naar één ding benieuwd: wie wordt de nieuwe prins? De lancering stond dit jaar in het thema van Market Garden. Milan Nicolasen en Tom Thelosen werden in dit stuk gepresenteerd als nieuwe Raad van Elf-leden. Aansluitend was het de nieuwe prins die uit een raket gelanceerd werd en dat was niemand minder dan Peter Gommers alias Prins Peter d’n Urste.

Peter Gommers (52) is getrouwd met Gerlie en samen wonen zij met dochter Milou aan de Kruiskamp in Overasselt. Al 12,5 jaar runt Peter zijn eigen timmerbedrijf Totaal Timmerwerk. Daarnaast slaat hij graag een balletje bij de plaatselijke tennisclub LTVO. Tijdens zijn speech maakt hij ook het thema voor komend carnavalsseizoen bekend: Proud to be Fout. Kijk voor meer informatie op www.strandjutters.nl.

Uitgelicht

Digitale krant