(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

Nieuwbouwvleugel Sint-Maartenskliniek geopend

Algemeen

UBBERGEN / NIJMEGEN - De Sint-Maartenskliniek (ver)bouwt al vanaf eind 2016 in het ziekenhuis in Nijmegen. Vrijdag 8 november vond de officiële opening plaats van de nieuwbouwvleugel.

De officiële opening werd verricht door burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal samen met burgemeester Hubert Bruls van buurgemeente Nijmegen en prof. Dr. Mark van Koudenhoven. bestuursvoorzitter Raad van Bestuur. Deze openingshandeling bestond uit het op een zuil leggen van een glazen bol met teksten: Excellent, ondernemend, innovatief en menserend.

Tevens was er een live stream met de congresgangers in de Nijmeegse vereniging. Hiermee was de nieuwbouwvleugel geopend. Voorafgaand aan de opening overhandigde prof Dr. Mark van Koudenhoven aan burgemeester Mark Slinkman het eerste exemplaar van het herinneringsboek 'Een berg om op te bouwen' (Sint-Maartenskliniek 1936- 2019 -het gebouw en de mensen.)
De Maartenskliniek zet zich al sinds 1936 in voor de gezondheid van de medemens en liep voorop in veel bezoekers uit het hele land aan ontwikkelingen. Vanwege zijn specialisaties en innovatieve technieken.
"Wij willen onze patiënten de beste zorg kunnen blijven bieden. Daarom heeft de Sint-Maartenskliniek aan de toekomst gebouwd, met een nieuwe ultramodern OK-complex, een nieuw innovatie revalidatievleugel en een Loop Expertise Centrum. De bouw zorgt ervoor dat er mensgerichter gewerkt kan worden en om de hoge ambities beter te kunnen realiseren. Dat doen ze ook nog eens op minder vierkante meters, want tien tot vijftien procent van het bebouwingsoppervlak geven ze terug aan de natuur."

Uitgelicht

Digitale krant