Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) (Foto: Joop Verstraaten)

Diamanten echtpaar in Malden

MALDEN – Op 7 november 1959 -zestig jaar geleden- zijn Thijs (85) en Fietje (87) Bouhuijs-Duits getrouwd. Het stel leerde elkaar kennen in Nijmegen tijdens de Zomerfeesten.

Thijs geboren in Amersfoort, liep als militair de Vierdaagse mee en 's avonds was het feesten geblazen, waarbij hij Fietje ontmoette. Thijs heeft jarenlang de Vierdaagse gelopen, waarbij zijn doorzettingsvermogen en sterke karakter hem goed van pas kwamen. Hij liep ongetraind de Vierdaagse mee. Daags voor de inschrijving keek Thijs naar de weersvoorspelling en als die gunstig was dan schreef hij zich in. Uiteraard liet Thijs na een dag lopen de zomerfeesten niet schieten en stond de volgende dag weer vroeg aan de start om zijn kilometers te gaan lopen. Thijs is geen enkele maal uitgevallen.

Na anderhalf jaar verkering te hebben gehad trouwde het stel in 1959. Thijs die al vanaf zijn veertiende jaar werkzaam was bij een drukkerij in Amersfoort ging na het trouwen werken bij drukkerij Thieme in Nijmegen, omdat Fietje niet uit Nijmegen weg wilde. Tot aan zijn VUT heeft Thijs bij drukkerij Dukenburg gewerkt. De grote hobby van Thijs was voetbal. Jarenlang is hij scheidsrechter geweest en heeft iedere voetbalwedstrijd op tv bekeken en uiteraard van commentaar voorzien. Daarnaast had Thijs zijn volkstuin, vol met tuinbonen en kapucijners (waar hij gek op was).

Fietje heeft jarenlang voor het huishouden gezorgd en stond voor iedereen klaar, waarbij huisdieren een speciaal plaatsje bij haar hadden. Jarenlang zijn ze op wintersport geweest in Oostenrijk, waar ze in het hotel als echte stamgasten werden behandeld. Het paar kreeg één dochter Silvia en een kleindochter Stefanie die door oma haar grote vriendin wordt genoemd. Zeven jaar geleden verhuisde het stel naar Malden. Thijs wordt momenteel liefdevol verzorgd in zorgcentrum Malderburch waar Fietje hem ieder dag bezoekt. Burgemeester Mittendorff heeft op de trouwdag het diamanten paar bezocht in de zaal van Malderburch vergezeld van een fraai boeket bloemen en de ingelijste huwelijksakte uit 1959. Ook Koning Willem Alexander en Koningin Maxima alsmede de commissaris van de Koning in Gelderland hebben een schriftelijke felicitatie doen toekomen.

Meer berichten