Afbeelding

Jubilarissen Stichting Welzijn Ouderen Millingen aan de Rijn

Algemeen

MILLINGEN AAN DE RIJN - Zondag 3 november 2019 werden tijdens de jaarlijkse brunch van SWOM in Hotel Millings Centrum weer enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Berry Celissen, 15 jaar vrijwilliger

Berry is vanaf 2004 penningmeester bij SWOM. Naast het penningmeesterschap maakt Berry jaarlijks het vrijwilligerskrantje 'Helpende Handen'. Ook rijdt hij regelmatig op zaterdag de vervoersbus zodat hij de mensen leert kennen en kan zien wat er in hen omgaat. Sinds 2018 is hij maandelijks samen met zijn vrouw actief bij het bezorgen van maaltijden met de eigen auto.

Ria Houkes-Janssen 20 jaar vrijwilliger

Ria brengt al vanaf 1999 de warme maaltijden bij de mensen thuis. Dit doet zij graag. Toen zij als vrijwilligster begon waren er ca. 50 maaltijden per dag. Door de groei van het aantal appartementen is er meer tijd in het bezorgen gaat zitten. Er kan bij de maaltijdbezorging altijd een beroep op Ria gedaan worden.

Ineke Janssen-Janssen:25 jaar vrijwilliger

Ineke is al vanaf 1994 betrokken bij SWOM. Ze heeft een bestuursfunctie en in die hoedanigheid zorgt zij o.a. voor een attentie voor de vrijwilligers bij feest- en verjaardagen. Ze is een echte duizendpoot. Zo is ze de motor achter de organisatie van de brunch en is ze een pijler in de mantelzorgcommissie die sinds 2012 actief is. Het organiseren van uitjes voor mantelzorgers is een van haar bezigheden. Tevens is zij coach bij de in 2014 geopende beweegtuin en zorgt ze dat ook hier niemand vergeten wordt bij lief en leedmomenten. Is er iemand nodig bij het bezorgen van maaltijden kan er ook een beroep op haar worden gedaan. Ook bij het maandelijkse repair-en Internetcafé verleent ze hand- en spandiensten.

Peter Passmann 25 jaar bij SWOM

Peter is een allround klusser. Hij kwam in 1994 binnen bij SWOM om hand- en spandiensten te verrichten. Bij de vervoersservice en maaltijdvoorziening valt hij regelmatig in. Ook doet hij klusjes voor de senioren in Millingen. De computer is voor hem gesneden koek en op kantoor wordt regelmatig zijn hulp hiervoor gevraagd. Peter brengt de menu's van de warme maaltijden rond en onderhoud de bussen. Zo is het systeem voor de maaltijdcassettes achter in de auto van zijn hand.

Voorzitter Cor Broekhuizen bedankt de jubilarissen en hoopt dat ze zich nog lange tijd willen inzetten binnen SWOM. Na de huldiging kon men nog genieten van de heerlijke brunch .SWOM is blij met alle vrijwilligers en wil samen met hen nog lang van betekenis zijn voor de senioren.

Uitgelicht

Digitale krant