Logo gemeentenieuwsonline.nl

Adventsconcert in Wyler

WYLER - Op zaterdagmiddag 7 december om 15.00 uur wordt er in de Sankt Johannes Babtistkirche om 15.00 uur een adventsconcert gegeven door het bekende Sankt Cäcilienchor uit Wyler. Het wordt een adventsconcert met prachtige advents- en kerstliederen waarbij het koor zal worden begeleid door het vaste symfonieorkest.

Het programma wordt opdragen aan de zalige Karl Leisner waarvan het 75 jaar geleden is dat hij in het concentratiekamp Dachau tot priester werd gewijd. Natuurlijk worden er prachtige liederen gezongen van Marco Frisina als 'Puer natus est nobis'; 'Ave Madre di Dio'; 'Verbum caro factum est'; 'Virgo dei genitrix'; 'Credimus', topliederen als 'Child in a manger'; 'For unto us a child is born'; 'You raise me up', maar ook liederen die gezongen zijn toen Karl Leisner tot priester werd gewijd en later toen hij zijn eerste mis in het concentratiekamp opdroeg. Liederen als: 'Tochter Zion, freue dich'; 'O, Heiland reiss die Himmel auf', maar ook liederen die hij thuis en in de kerk zong als: 'Stille Nacht', 'Es ist ein Ros entsprungen'.

Het absolute hoogtepunt is de compositie van Marco Frisina: 'La via dei martiri', vertaald 'De weg van de martelaren'. Tijdens dit lied wordt het indrukwekkende kunstwerk 'De wonderlijke visvangst' van de Groesbeekse kunstenaar Pieter van Eck opgebouwd. Pastoor Scholten zal ons door het programma leiden en de liederen inleiden met o.a. citaten uit de dagboeken van de zalige Karl Leisner. Als altijd is de toegang tot dit concert gratis.

Meer berichten