Borden 7 en 8: schaken is voor jong en oud. (foto: N. van Diepen)
Borden 7 en 8: schaken is voor jong en oud. (foto: N. van Diepen) Foto: N. van Diepen

Thuisvoordeel nekt schakers Mook

Algemeen

MOOK - Vrijdag 15 november speelde het achttal van Schaakvereniging Mook zijn tweede wedstrijd in de regionale clubcompetitie tegen Tornado uit Druten. Normaal is er bij schaken nauwelijks thuisvoordeel, maar dit keer was het anders.

Mook miste een aantal sterke spelers door de vrijdagavond, zodat we met twee invallers moesten aantreden. En Tornado kon een aantal jeugdspelers opstellen, die vermoedelijk op de donderdag niet hadden mogen spelen. De locatie was ook verre van aangenaam. Krap op elkaar op krukken in een gehorig handenarbeidhoekje van de plaatselijke basisschool.

De jongste invaller, Darren Jansen, deed het prima met een remise tegen een van de jeugdspelers aan de andere kant. Ook zijn vader Rob kwam tot remise. Nederlagen van Rob Boesten en Byron Eekhout werden gecompenseerd door winstpartijen van Huub Blom en Jorg Benningshof. Met nog twee partijen te gaan zag het er somber uit. Paul Beurskens stond een pion achter, en Niek van Diepen stond beter, maar winst was niet in zicht. Paul wist het niet te houden, en Niek moest ijzer met handen breken voor een matchpunt. Zoals zo vaak krijg je dan het deksel op de neus. Met deze 5-3 nederlaag staat Mook onderaan.

Uitgelicht

Digitale krant