(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Duurzame Dorpen Tour Millingen Energieneutraal

Algemeen

MILLINGEN - Woensdagavond 13 november vond in De Gelderse Poort aan de Rijndijk de Duurzame Dorpen Tour plaats. Deze Dorpen Tour had als doel de aanwezigen te informeren over duurzaam leven, werken en wonen.

In Millingen is al een groep actief die onderzoek doet op welke wijze Millingen energieneutraal kan worden. Volgens de groep als er op alle daken zonnepanelen worden gelegd ontstaat er een overschot aan energie. Het overschot kan ingezet worden om waterstof te produceren waarmee de woningen kunnen worden verwarmd.

Liny Toenders heette allen welkom en gaf het woord aan Keynote-sprekers Alphons Klomberg en George Ketel. Over hoe Millingen energie neutraal kan worden en op welke manier het toegankelijk is voor iedereen. Marieke Wulffraad vertelde over de SWOM en het maandelijkse Repaircafé, zodat men minder hoeft weg te gooien en de spullen een langer leven gaan krijgen.

Trees van Hal sprak over natuurlijk tuinieren, dat deed Herman Scholtens over zijn melkveebedrijf waar energie bewust wordt omgegaan met hergebruik van energie. Vervolgens waren er tafelgesprekken waar men diverse vragen kon stellen of informatie kon krijgen. Het duo Willemz en Janzzen zorgde voor de muziek.

Uitgelicht

Digitale krant