Combinatiespel schiet vandaag tekort

GROESBEEK - DVSG speelt uit tegen AAC-Olympia in Horssen. De wedstrijd start met een minuut stilte tegen Racisme in de sport.

De wedstrijd is vijf minuten oud als achterin bij DVSG een paar fouten worden gemaakt. AAC Olympia profiteert hier ten volle van en staat met 1-0 voor. Een domper voor DVSG. DVSG heeft vandaag moeite met het combinatiespel .

In de 28e minuut kan DVSG uit een corner toch de gelijkmaker maken. Aaron Rubens weet in de drukte voor het doel de bal binnen te koppen. Ondanks de gelijkmaker kan DVSG de bal niet goed rondspelen en vervalt DVSG te snel in lange ballen naar voren. AAC- Olympia krijgt steeds meer greep op deze speelwijze en de afvallende ballen zijn steeds vaker voor hen.

In de tweede helft gaat het spel niet echt vooruit bij beide teams. Het ziet er naar uit dat het een wedstrijd wordt, die geen winnaar verdient. DVSG wisselt enkele spelers, maar dit leidt helaas niet tot beter spel. In de 75e minuut moet de laatste man van DVSG instappen om een dwars door het middenveld opkomend speler van AAC op te vangen. Dit mislukt en de steekpass leidt tot een doelpunt. DVSG staat met 2-1 achter. Nu gaat DVSG met nog meer mensen aanvallen om toch nog een punt te kunnen pakken. In de 87e minuut valt doek vandaag voor DVSG. AAC-Olympia maakt de 3-1 en nu is de wedstrijd definitief beslist.

DVSG heeft vandaag geen goed voetbal laten zien en over een hele wedstrijd gezien is het terecht dat AAC-Olympia de overwinning pakt. Balen voor DVSG, maar het moet beter om weer naar boven te klimmen op de ranglijst. Volgende week kan er al weer een stapje omhoog gemaakt worden als er thuis van SVHA gewonnen wordt.