Gouden jubileum Gemengd Koor O.L.V. van het Heilig Hart
Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Rene Hendriks)
(foto: Rene Hendriks)

Gouden jubileum Gemengd Koor O.L.V. van het Heilig Hart

BERG EN DAL- Zondag 24 november werd tijdens de Eucharistieviering in de O.L.Vrouw van het Heilig Hart Kerk het 50-jarig bestaan van Gemengd koor, onder leiding van Denise Jonker-Vermont gevierd. Celebrant was Jacques Grubben De kerk in Berg en Dal maakt deel uit van de parochie Heilige Drie-eenheid, waartoe meerdere kerken in Nijmegen-Zuid behoren.

Tijdens dit jubileum waarvoor de belangstelling groot was werden drie leden van het eerste uur gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap: Ria Zweers, Ria Jacobs en Wilma Hooghof. Deze leden kwamen lang geleden met hun baby in de kinderwagen naar de koorrepetities en zijn nog steeds altijd present. Het koor telt op dit moment bijna 25 leden. Alle stemgroepen zijn bezet, toch zijn nieuwe leden nog steeds welkom om de kwetsbaarheid te verminderen. Het koor beschikt over een vaste begeleider/organiste, Ans Rademaker en twee dirigenten: Denise Jonker Termondt en Frans Geertsen.

In 2017 werd de vijftigste verjaardag van de huidige kerk gevierd. De kerk kwam tot stand, omdat de uit 1928 stammende Rectoraatskerk te klein werd voor de gemeenschap in Berg en Dal en vooral dankzij de dynamische pastoor Van Helvoirt. In die nieuwe kerk kwam in 1969 een nieuw koor, het huidige Gemengd Koor, een combinatie van het toen nieuw opgerichte dameskoor en de restanten van het in dat jaar kwijnend mannenkoor. Na de eucharistieviering bracht muziekgezelschap Edelweisz een serenade. En was er een onder het genot van een hapje en een drankje een gezellig samenzijn.

Meer berichten