Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Groesbeek getroffen door grote stroomstoring

GROESBEEK – Donderdagmiddag 21 november is Groesbeek getroffen door een grote stroomstoring. Volgens Liander zaten liefst ruim 7.000 huishoudens, supermarkten en bedrijven in heel Groesbeek zonder stroom.

Winkeliers en supermarkten zijn genoodzaakt zolang de stroomstoring duurt hun zaak te sluiten omdat de kassa's het niet meer doen. Ook de restaurants kunnen hun klanten niet meer van dienst zijn. Zoals Michael van De Spil: 'Wij kunnen nu de klanten alleen maar van dienst zijn met koude drankjes. Zelfs een kopje koffie of thee is niet mogelijk. Ook in de keuken kan niets klaar gemaakt worden, want als de afzuiging het niet doet, wordt het dan automatisch uitgeschakeld. Het moet niet te lang duren, want de koelingen zitten ook zonder stroom en dat is in de supermarkten ook het geval', laat Michael van De Spil weten.

De supermarkten van Aldi en Jan Linders hadden hun deuren ook gesloten. Rond 10 voor half 3 was de storing bij Aldi aan de Spoorlaan verholpen en konden de klanten weer naar binnen. Bij buurman Jan Linders moesten de klanten nog even 10 minuten wachten omdat de stroom nog opgestart diende te worden. Lidl aan de Herwendaalseweg had langer pech, zij moesten tot half vier wachten voordat de klanten weer naar binnen konden. Nabij de Lidl is tijdens de reconstructie van de Herwendaalseweg door een stroomkabel getrokken wat de stroomstoring in heel Groesbeek veroorzaakt heeft. 'Geleidelijk werd de storing stapsgewijs weer verholpen', aldus een woordvoerder van Liander.

Meer berichten