Donateursavond stichting De Thornsche Molen
Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Bert Roodbeen)
(foto: Bert Roodbeen)

Donateursavond stichting De Thornsche Molen

PERSINGEN - Donderdag 21 november vond de jaarlijkse donateursavond in het informatiecentrum bij restaurant De Thornsche Molen plaats. Na het welkom van stichtingvoorzitter Henny Driessen -die stil stond bij het overlijden eerder dit jaar van penningmeester Albert de Witt- vertelde hij bijzonder blij te zijn met diens opvolger Maartje de Witt.

Hierna de huidige bestuurssamenstelling werd voorgesteld: het bestuur bestaat nu uit Henny Driessen (voorzitter), Eline Frederiks (secretaris), Maartje de Witt (penningmeester), Riek Vierboom (bestuurslid beheer infocentrum en donateurs administratie), Christel Vierboom (bestuurslid en beheer infocentrum), Gertrud Kersten (bestuurslid Grensoverschrijdendende projecten) en Wim Jansen (adviseur en relatiebeheer).

Inmiddels beschikt de stichting over drie molenaars, die op zondag de molen laten draaien. Zij kregen een dinerbon. Verder bestond het programma uit het: Informatie over de projecten Wandelroute en Kunst; De financiële stand van zaken en het toekomstbeeld, het belang van donateurs – uitloting obligatie; Een terugblik over de expositie 'De Thornsche Molen en Market Garden' Powerpoint en film presentatie over de 2e wereldoorlog, Market Garden en gevolgen in het gebied rondom de Thornsche Molen.

Directeur Wiel Lenders was uitgenodigd voor een lezing, hij had een half uur, maar wist zonder probleem door zijn boeiende presentatie over het nieuwe Vrijheidsmuseum waarin nu de geschiedenis van beide zijde van de grens en verder in de wereld een plaats hebben gekregen ruim te verlengen. "Bent u geïnteresseerd in het donateurschap kijk dan op de website van de Thornsche Molen."

Meer berichten