Popkoor Ap/Art trekt volle zaal in Nijmegen
Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: koor Ap/Art)
(foto: koor Ap/Art) (Foto: koor Ap/Art)

Popkoor Ap/Art trekt volle zaal in Nijmegen

MILLINGEN/NIJMEGEN - De grote zaal in de Lindenberg in Nijmegen was afgelopen zaterdag 23 november zo goed als uitverkocht voor A p/Arty! Sing and Swing along. Bijna 400 betalende bezoekers, er reed zelfs een bus met fans vanuit Millingen naar Nijmegen, waren naar de Lindenberg gekomen voor het concert van popkoor Ap/Art.

Het koor heeft onder leiding van Frans Coerwinkel bijna twee jaar aan deze voorstelling gewerkt, met ook veel aandacht voor choreografie, beleving, uitstraling en kleding. De vaste live band werd voor deze gelegenheid uitgebreid met viool, gitaar, synthesizer en blazers. Sambaband Animada met danseressen verzorgde een gastoptreden.

Het werd een hartverwarmend festijn, waar het vertrekpunt eigenlijk kou was. Want toen het koor twee jaar geleden in Kleef buiten op de kerstmarkt zong, was het zo bitter koud dat zelfs de meest verstokte fan het niet lang uithield. ‘We willen een keer iets anders’, dacht het koor.

Dat anders werd een groots concert, waarbij het publiek kon meezingen, meeswingen en meebeleven, alles onder het genot van een drankje. De grote zaal was zo ingericht dat een deel van het publiek (boven) kon zitten en een deel beneden voor het podium kon staan. Beneden kon er mee gedanst worden, al helemaal nadat het koor op het nummer Funky Town zelf de zaal inging.

In een ruim twee uur durend programma passeerden nummers van ABBA, Queen, The Pointer Sisters en vele anderen de revue en het publiek zong uit volle borst mee. Het was een geslaagde avond, die na het optreden van Ap/Art overging in gezellige afterparty waar nog door alle aanwezigen tot 01:00 uur verder gefeest werd.

Meer berichten