Amnesty's Schrijfmarathon in Leuth

LEUTH - Elk jaar rond 10 december (dag voor de rechten van de mens) laat Amnesty International honderden mensen in de pen klimmen.

Overal ter wereld schrijven mensen die dag in bibliotheken, buurthuizen en scholen miljoenen brieven en kaarten. Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen.

Ook dit jaar vindt de Amnesty Schrijfmarathon hier in de buurt plaats. Deze keer op zaterdag 7 december in de bibliotheek in het Kulturhus van Leuth tussen 11.30 en 13.30 uur. Er liggen voorbeeldbrieven klaar en er wordt gezorgd voor koffie en thee.

Amnesty voert jaarlijks actie voor honderden mensen. Dit zijn belangrijke en urgente zaken waar de organisatie voldoende betrouwbare informatie over heeft. Voor deze schrijfmarathon zijn tien mensen gekozen voor wie Amnesty speciale aandacht vraagt. Die extra aandacht helpt om hen vrij te krijgen of te zorgen voor gerechtigheid. De brieven zijn gericht aan de autoriteiten in het land van de mensen voor wie er wordt actiegevoerd. "Schrijf je mee? Fijn als je naar Leuth komt op zaterdag 7 december."

Belangrijke overwinning Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Groesbeekse Boys moest afgelopen zondag in Nijmegen aantreden tegen het hoger geklasseerde Trekvogels.

Door de 1-3 overwinning op Trekvogels is Groesbeekse Boys weggelopen bij de onderste ploegen en opgeklommen naar de zevende plaats op de ranglijst. De komende wedstrijden zal blijken of het team uit Breedeweg mee kan gaan strijden om een prijs.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet Groesbeekse Boys merken voor de overwinning te gaan. De Boys uit Groesbeek waren feller in de duels en waren gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Op slag van rust werd dit verschil met een doelpunt uitgedrukt. Bram de Bruin schoot van afstand hard binnen. Daarvoor zagen beide teams een doelpunt afgekeurd worden en werden aan beide kanten enkele kansen gemist.

Kort na de spelhervatting in de tweede helft verdubbelde Dave Kleijnen de marge. Van dichtbij schoot hij binnen. Trekvogels probeerde de aansluitingstreffer de scoren maar strandden enkele keren op Groesbeekse Boys doelman Mike Verriet. Tien minuten voor het einde gooide de ingevallen Sander de Bruin de wedstrijd op slot. Oog in oog met de Nijmeegse doelman maakte hij geen fout. De wedstrijd was daarmee gelopen. Brian Janssen scoorde namens de thuisploeg in blessuretijd nog wel de eretreffer.

Aanstaande zaterdag 30 november speelt Groesbeekse Boys haar volgende derby. Op sportpark Breedeweg komt Vitesse '08 uit Gennep op bezoek. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur.