Themamiddag KBO Beek en ZZG
Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Rene Hendriks)
(foto: Rene Hendriks) (Foto: Rene Hendriks )

Themamiddag KBO Beek en ZZG

BEEK - Donderdagmiddag 21 november om 14.30 uur in de panoramazaal hotel `t Spijker was de laatste KBO Beek themamiddag van dit jaar, met een overweldigende opkomst, over uw veiligheid in huis en op straat met de ZZG over valpreventie.

Elk jaar in oktober wordt er landelijk aandacht besteed aan deze preventie. Om ouderen zo comfortabel en zelfstandig mogelijk te laten wonen is het belangrijk aandacht te hebben voor hun woning(inrichting) en gewoontes. Val ongevallen gebeuren vaak in de thuissituatie en kunnen vervelende gevolgen hebben. Door kleine aanpassingen te doen in de woning en aandacht te hebben voor uw conditie en gewoontes kunnen val incidenten voorkomen worden.

Henny Gesthuizen, geen onbekende van de KBO Beek, vertelde deze middag wat men zelf aan ieders veiligheid kan doen. "De veiligheid van uw omgeving, het feit dat u medicijnen gebruikt, uw zicht vermindert en het gebruik van hulpmiddelen zijn van invloed op uw vallen." Anouk, geriatrisch specialist en Kathy stonden Henny vakkundig bij op deze bijeenkomst.

De leden werden ontvangen met een kopje kopje koffie en in de pauze, waarin ook ervaringen werden uitgewisseld, bood de KBO Beek hen ook nog een consumptie aan.

Meer berichten