Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kerstactie Voedselbank

REGIO - Wekelijks verstrekt de Voedselbank voedselpakketten aan zo’n 120 huishoudens in de gemeenten Berg en Dal, Heumen en een gedeelte van Mook/Middelaar, vanuit onze uitgiftepunten in Millingen aan de Rijn, Ooij, Groesbeek en Malden.

Om de voedselpakketten steeds te kunnen aanvullen houden we jaarlijks een inzamelingsactie onder het winkelpubliek bij verschillende supermarkten in ons werkgebied. Dit doen we het liefst met (lang) houdbare huismerkproducten waar grote behoefte aan is. Het helpt ons om gezonde voedselpakketten samen te stellen.

Wanneer en waar? Op zaterdag 7 december zamelen we van 9.00 – 17.00 uur in bij: Plus en Albert Heijn in Winkelcentrum Malden; Jumbo in Groesbeek.

Op zaterdag 14 december zamelen we in bij: Albert Heijn in Millingen van 9.00 – 17.00 uur; Plus Voet in Mook van 9.00 – 16.00 uur.

Hoe werkt het? In de supermarkt zijn de door de Voedselbank uitgekozen artikelen bij elkaar uitgestald. Na het afrekenen kan het winkelpubliek de producten inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank.

Het mooie van deze winkelacties is, dat de donateur zeker weet, dat wat deze geeft ook terecht komt bij mensen die het goed kunnen gebruiken. "Wij werken met ruim zestig onbetaalde vrijwilligers en zijn voor het vullen van al deze voedselpakketten volledig afhankelijk van donaties, afkomstig van zowel bedrijven als particulieren. Nadere informatie staat op www.voedselbankgroesbeek.nl.

Meer berichten